fit•me tips voor lunch

Daar sta je dan in de kantine van je werk. De sandwiches klotsen over de plinten, maar brood hoort niet meer in jouw dieet. Je kunt vandaag hooguit tien minuten pauze nemen, want die ene belangrijke klant komt op bezoek en je moet nog wat voorbereiden. ‘Neem dat stokbrood met die dikke plak oude kaas!’ schreeuwt het stemmetje in je hoofd. ‘Hou je mond! Stom reptielenbrein<reptielenbrein linken aan de coachingsblog>!’ sis je terug. Boos been je richting het fruit. Dan maar een appel.

 

Ok, wat gebeurde hier nou net?

 

Om te beginnen ben ik waanzinnig trots dat je je bewust bent van het stemmetje in je hoofd. Beloon jezelf met een flinke workout, want je bent ongelofelijk goed bezig! Dat gezegd hebbende: op een appel alleen kun je natuurlijk niet leven. Bovendien heb je met 10 minuten pauze geen ruimte gecreëerd om even echt te ontspannen. Je energieniveau zakt dus nóg verder weg. Nu wordt het wel heel lastig om een inspirerend overleg te voeren met die belangrijke klant. Koren op de molen van je reptielenbrein. De kans is groot dat je gezonde verstand het ‘s avonds alsnog aflegt en je thuis uitgeblust met een zak chips op de bank ploft.

 

Niet doen. Niet doen. Niet doen.

 

Wees je bewust van de gevolgen van je keuzes. Tijd nemen voor een goede lunch is heel belangrijk om de dag vol energie door te komen en ‘s avonds niet afgebrand in oude gewoontes te vervallen.

 

Hoe zorg je voor die goede lunch? Hier komen de tips!

 

 

Tip 1: Maak een maaltijdplan

Met de fit•me app kun je eenvoudig een maaltijdplan maken voor ontbijt, lunch en diner. Maak dit plan bij voorkeur een week vooruit op basis van je agenda. Haal de ingrediënten alvast zoveel mogelijk in huis. Het is handig om maaltijden voor te bereiden en in te vriezen als er dagen zijn in je agenda waarop koken een uitdaging is.

 

Tip 2: Kook ’s avonds meer dan je gaat eten en gebruik de restjes de volgende dag bij de lunch

Restjes van je avondeten, zoals stukjes kip, vis of een hardgekookt ei zijn ideaal om de volgende dag te gebruiken in je lunch. Mixen met wat sla en tomaat. Dressing erdoor, klaar!

 

Tip 3: Investeer in een goede lunchtrommel

Een lunchtrommel met vakjes is een echte uitkomst. Je kunt de vakjes vullen met bijvoorbeeld stukjes fruit, stukjes groente, olijven, restjes avondeten, een gekookt ei en rolletjes vleeswaren. Dressing voor over de sla moet je altijd apart bewaren, tot aan de bereiding, anders krijg je zo’n zompige, slappe slatoestand. Daar wordt niemand blij van.

 

Tip 3: Creëer lunchtijd in je agenda

Je hebt recht op een half uur ontspannen. Gewoon doen. Daar kom je de dag en – minstens zo belangrijk – de avond mee door.

 

Tip 4: Zoek uit waar je wél kunt eten in je werkomgeving

Heb je zakenlunches? Zijn die buiten de deur? Doe dan onderzoek naar de menukaarten in de buurt. Er zijn vast leuke lunchrooms in de omgeving die gerechten op de kaart hebben staan waar je wél mee uit de voeten kunt. Op die manier wordt een zakenlunch geen ongemakkelijk situatie waar je tegenop ziet, maar effectieve tijd met collega’s .

 

Eet smakelijk, ontspan en geniet,

 

Jeffrey Staring

2018-06-04T09:11:25+00:00